Víkend Dnů otevřených ateliérů 2015 je již za námi a my Vám z něho přinášíme krátké pojednání a časosběr o tom, jak to u nás vypadalo.

Na úvod bychom rádi podotkli, že letošní Dny otevřených ateliérů předčily naše očekávání. Účastnili jsme se této organizované akce teprve potřetí, ale její přínos je nepochybný. I přes nedělní zamračené počasí se letos u nás v ateliéru sešlo více jak 113 návštěvníků (tolik jsme jich spočítali na časosběru, ale některé tváře unikly záznamu). Podle reakcí a výrazů soudíme, že se u nás návštěvníkům líbilo a měli o naši práci veliký zájem. Sešli se u nás nejen lidé z blízkého okolí, ale přijeli se k nám podívat z celé ČR. I když se návštěvníci scházeli v nepravidelných intervalech a chvílemi situace vypadala až chaoticky, atmosféra byla uvolněná a myslíme si, že jsme nápor, na který nejsme zvyklí zvládli vcelku obstojně a doufáme, že nikdo nebyl ochuzen o výklad. Mimoto si u nás mohli hosté vytvořit své vlastní malé mozaiky, což byla výzva především pro děti, které to evidentně bavilo. Sice si nemohly své výtvory hned odnést jelikož se mozaika musí nejprve utavit v peci, ale s tím se smířily a tak nás budou muset navštívit ještě jednou. Mezi návštěvníky se našli tací, co měli o naše produkty upřímný zájem, což je pro nás příjemná zpráva. Také padl podnět k určité spolupráci do budoucna, což považujeme za výborný nápad a doufáme, že se brzy uskuteční.

Takže jak je z tohoto krátkého článku evidentní, jsme s akcí opravdu spokojeni a nabití svěží energií, která nás motivuje k další práci. Tyto dva dny nám také napověděly, co bychom mohli vylepšit a to jak v organizaci, tak i v uspořádání ateliéru. Pokud vše dopadne dle našich představ, plánujeme malé rozšíření ateliéru a tak by další akce mohly být doplněny o možnosti jako je posezení u ohně, hudební či divadelní představení, různé projekce a podobně.

Rozhodně nás Dny otevřených ateliérů inspirovaly k uspořádání i samostatných akcí. A to jak setkání našich fanoušků, tak i plnohodnotné workshopy. Takže neváhejte a sledujte nás na sociálních sítích a mějte aktuální informace o tom, co se u nás děje nebo dít bude. Můžete nás také kontaktovat sami.

A na závěr bychom chtěli poděkovat všem návštěvníkům, kteří si našli čas na prohlídku našeho ateliéru a doufáme, že se zastaví i příští rok.

DĚKUJEME ZA NÁVŠTĚVU

za ATELIER KASALÝ,

Adam, Eva a Svatopluk Kasalí